Malta ima kar nekaj znanih in zelo priljubljenih plaž, ki sva jih imela tudi midva na seznamu za ogledat, vendar se je to potovanje obrnilo malo drugače, kot sva si ga zamislila in tako sva obiskala le nekaj teh.

Golden Bay

Plaža Golden Bay kot že ime pove gre za zaliv z drobnim zlatim peskom. Plaža je dovolj dolga in široka, da vsak obiskovalec najde prostor zase. Na tej plaži ni naravne sence, zato če ne boste imeli s seboj senčnika ga boste lahko najeli, prav tako ležalnik, saj je pesek kar nadležen. Pogoji za plavanje in potapljanje so tukaj idealni, prav tako je poskrbljeno za varnost, saj ima plaža reševalca iz vode, zastavice za označevanje varnostnih opozori ter javni wc.

Golden Bay plaža je nekoliko odmaknjena od ceste, tako ni prometnega hrupa, ki bi zasenčil sproščujočega zvoka pljuskanja valov. V času najinega obiska je bila plaža polna obiskovalcev, bližnji bari pa predvajajo kar živahno glasbo ter strežejo poleg pijače tudi hrano. Ta plaža torej ni ravno za ljubitelje miru.

Iz plaže boste videli velik hotel, gre za Radisson Blu Resort & Spa hotel s petimi zvezdicami, ki je menda zelo priljubljen za poletne počitnice na plaži. Glede na lego pa ta plaža omogoča tudi čudovite sončne zahode, to je tokrat potrdila zgolj slika v najini hotelski sobi, vendar ob naslednjem obisku Malte, bova en večer zagotovo ta prizor pričakala na tej plaži.

Midva sva prišla do Golden Bay plaže z najetim avtomobilom, katerega sva parkirala v bližini plaže, saj je na voljo kar nekaj parkirnih mest. Plaža naju ni prepričala, saj je ravno v tem času cvetelo morje in je bilo res grdo. Ostale obiskovalce in otroke to očitno ni zmotilo, saj so nemoteno uživali v valovih.

Ghajn Tuffieha Bay – Riviera Beach

Le 2 km stran od Golden Baya se nahaja zaliv Ghajn Tuffieha, ki je nekoliko bolj miren in tih. Strme pečine in pobočja, ki obdajajo plažo dajejo vtis nedotaknjene narave. Plaža je dostopna po stopnicah. Nekje sem prebrala, da jih je 200, ampak občutek v vročini za domov je da jih kar ni konca.

Ghajn Tuffieha Bay ima osnovne ugodnosti za obiskovalce kot so bar s prigrizki, najem ležalnikov in senčnikov, javni wc in reševalca iz vode v poletnih mesecih.

Tudi ta plaža naju ni prepričala, da bi šla v morje, zato sva se po njej bolj kot ne sprehajala in raziskovala okolico ter poležavala. Povzpela sva se na peščeni hrib in bila nagrajena s čudovitim razgledom na drugo stran in na Qarraba Bay.

Na to plažo Riviera sva prišla z javim prevozom – avtobusom, ki ustavi v bližini plaže in potem pot nadaljevala peš.

St. Paul’s Bay

Glede na to, da sva bila nastanjena v St Paul’s Bay sva plaže tega območja obiskala kar peš. Gre za mestne plaže, ki so po večini tik ob cesti, vse so kamnite, zato ni odveč obutev za v vodo, saj so na določenih mestih kamni kar ostri in spolzki. Na voljo je veliko restavracij in nočnih klubov, veliko turistov si je privoščilo v času najinega obiska tudi nočno kopanje. V neposredni bližini je veliko hotelskih kompleksov, ki imajo svoje bazene s pogledom na plažo.

Malta ima kristalno modro morje in je med čistejšimi v Sredozemlju. Na žalost ga midva nisva imela priložnosti videti, zato se morava naslednjič vrnit na Malto, da se kopava na najlepši plaži z imenom Blue Lagoon.

Iskreno me pa nobena izmed teh ni pustila odprtih ust. Mogoče zato, ker sva bila v nepravem času na Malti ali pa preprosto zato, ker ko se enkrat navadiš na vročo, čisto in turkizno modro barvo morja, te težko prepriča karkoli drugega.

By Published On: 15 julija, 2020Categories: Malta0 komentarjev on Plaže na Malti

Dodaj komentar