Sva Klavdija in Jure, ki naju poleg medsebojne ljubezni že od prvega dneva druži tudi ljubezen do odkrivanja kotičkov sveta na malenkost drugačen način. Iskrive kilometre ustvarjava, da iščeva najbolj ugodne prevoze, povprečne nastanitve z dobrimi ocenami in mnenji po dostopnih cenah, pristne pogovore z domačini, hrano dojemeva kot nujno gorivo, zato se rada pomešava med lokalce in testirava lokalno hrano ali pa kar “street food”.

Obožujeva morje in sonce. Mir, tišino, ki jo zmoti le valovanje morja. Ležanje pod palmo, pesek med prsti, z britvico narezano sadje in dobro knjigo. Kdaj pa naju pot popelje tudi v mesto.

Velik del potovanja predstavlja organizacija in planiranje, kar je za marsikoga stresno in odveč, midva pa v tem procesu uživava, zato sva se odločila, da bova ustvarila potovalni blog, kjer bova razkrivala vse podrobnosti od načrtovanja potovanja pa do samega uživanja na določeni destinaciji.

Poleg tega pa je najina želja, da približava potovanja vsem, tudi tistim, ki imajo predsodke, strahove in nimajo znanja za organizacijo. Ali pa samo privabiva vas, bralce, ki vam bo dovolj že to, da skozi najine zapise spoznate in se uživite v kraje, kjer se potepava.

Definitivno pa je ta potovalni blog namenjen tudi nama, saj sva ugotovila, da se najinih prvih izletov sploh ne spomneva in potem vedno ugibava kje sva bila, kaj sva počela in kako je bilo. Naj bo to tudi najin dnevnik, da ohraniva dragocene spomine svojih dogodivščin.