Izrael je država z bogato zgodovino, kulturo in naravnimi lepotami, vendar midva sva si želela spoznati mesto Tel Aviv v luči odlične hrane, čudovite obale Sredozemskega morja in zabave. Zgodovina je bila šele v drugem planu, vendar mislim, da nama je tokrat uspelo združit vse to v samo 4 dneh. Preveri, če nama je res.

Zabava: Summer in the City Festival

Kot ljubitelja nizozemskega DJ-ja Martina Garrixa sva iskala prihajajoč koncert še pred poletjem in kot edina izvedljiva opcija se je izkazal koncert v Tel Avivu. In glede na to, da Jureta prej prepričaš v nakup letalske karte, kot recimo v nedeljski izlet v sosednjo vas, je bila tako letalska kot vstopnica kupljena v parih minutah. :-)

Kot dodatek pa sva dobila še koncert Robbie-ja Williams, kar dober izplen, kaj praviš?

Sprehod ob Sredozemskem morju

Tel Aviv je znan po čudovitih plažah in to trditev lahko potrdim. Sicer kljub prijetnim temperaturam za raziskovanje, je bilo vseeno preveč vetrovno, da bi lahko poležavala ob plaži, vendar za sprehod in raziskovanje mesta je bilo idealno vreme, kar sva definitivno izkoristila.

Če ste ljubitelji mivke in živahnega dogajanja na plaži, mogoče celo surfanja, potem je to zagotovo kraj za vas. V kolikor si želite nekaj več miru, pa raje izberite katero drugo destinacijo.

Tel Aviv Port

Nastanjena sva bila v The Spot Hostel Tel Aviv v neposredni bližini Tel Aviv Port, zato sva imela lepo izhodiščno točko za sprehode ob morju. Delno sva plaže prepešačila, delno pa si jih ogledala iz avtobusa, ko sva se peljala na izlet v Jaffo. 

Nastanitev je bila na tem mestu cenovno ugodna, blizu nama je bilo prizorišče koncerta in to je kraj, kjer je veliko restavracij, trgovin in klubov. Najin obisk je bil ravno v času predsezone, ko na srečo ni bilo še gneče in norih zabav, o katerih boste zagotovo še kje prebrali.

Jaffa: Tel Aviv-Yafo

Stara četrt Jaffa je le nekaj kilometrov iz Tel Aviva. To mesto me je prevzelo, saj ima bogato zgodovino in čudovite uličice, po katerih sva se res z užitkom sprehajala.

Že takoj iz sestopa iz avtobusa sva zagledala The Clock Tower, ki je ena izmed najbolj prepoznavnih točk v Jafi ter se nahaja na križišču glavnih ulic v središču Jafe. Le nekaj korakov stran pa naju je pričakala tržnica, kjer prodajajo vse, kar bi mi že zdavnaj zavrgli brez razmisleka. Zanimiva izkušnja.

Prevzela me je cerkev Sv. Petra, iskreno, ne maram obisk cerkva, ampak ta naju je pritegnila in ko sva stopila noter, se je predvajala ravno prav glasna glasba, ni pretemna ne presvetla, prav en mali prostor za odmik od mestnega vrveža. Seveda sva se morala sprehoditi še čez Wishing Bridge ter pot nadaljevala skozi ozke uličice gor in dol, opazovala ljudi, arhitekturo in razglede.

Lahko rečem, da mi je bi to najlepši del tega potovanja, seveda poleg koncerta. :-)

Obiskala sva tudi Jeruzalem, a o tem se razpišem v naslednjem blogu.

Dodaj komentar