Saint John Oia villa santorini

Kot sva že povedala v enem izmed prejšnjih blogov, sva se na otoku Santorini v 7 dneh kar trikrat selila. Zakaj je bilo tako, si lahko preberete tukaj v razdelku Najina odločitev glede nastanitve.

Luksuzna vila z bazenom in popolnim sončnim zahodom

Saint John villas Santorini

Za začetek sva izbrala Saint John Oia – Villas With Private Pool, kot že samo ime pove gre za vilo – majhno hišo z bazenom*, ki je v lasti para, ki je zgradil dve popolnoma isti hiški, na mirni lokaciji, na odprtem – vidno vsem, a nikomur. Vila je primerna za par in 2 otroka ali največ 3 odrasle.

*Bazen je ob doplačilu lahko tudi ogrevan.

Kaj takega še nisva doživela, že sam sprejem je bil topel, domač in profesionalen.

Vila je opremljena v popolnosti, ampak ko rečem popolno mislim resno. To je resno vzel tudi lastnik, ki nama je povedal, da če karkoli pogrešava morava povedati, saj si želi svojim gostom omogočiti v svoji vili vse in tako doda vsako idejo, ki mu jo poda gost.

Naj naštejem nekaj malenkosti, ki jih običajno ne dobiš: Netflix, iPad (ki je sicer služil za naročilo zajtrka), igralne karte Enka in 2 kompleta navadnih, prenosni zvočnik Marshall za glasbo, klobuk, japonke, torba za na plažo, odstranjevalec ličil in vata, sončna krema, seznam restavracij v bližini, ki ponujajo dostavo s telefonskimi številkami, na tablici pa si bile naložene tudi turistične lokacije, ki jih lastnik priporoča obiskat …. In še bi lahko naštevala do jutri.

Poleg vsega tega pa sva bila deležna tudi dobrodošlice, ki je vključevala prigrizek in pa domače vino, naslednji dan nama je lastnica, ko sva se relaksirala ob bazenu prinesla domači sir in pa ouzo*.

*Ouzo je grška nacionalna žgana pijača z aromo janeža. Običajno pijačo pomešajo z vodo, zato postane bela kot mleko. Mogoče sem se pri tej nastanitvi nekoliko preveč razpisala in marsikoga vse to ne zanima, ampak sama cenim ljudi, ki se potrudijo in so pripravljeni za gosta narediti nekaj več kot le predati ključe. Poleg tega pa ocena nastanitve na Bookingu pove več kot vse besede. Kar vseh 57 ljudi je to nastanitev ocenilo z 10. Torej čista desetka tudi z najine strani.

Namig: Santorini je znan po sončnem zahodu, ki si ga množice turistov želijo ogledati na nekdanjem gradu – Castle of Oia,

vendar ker se sonce premika, če boste obiskali Santorini v mesecu maju sonce zahaja nižje, zato je s te vile viden popoln sončni zahod.

Cena nastanitve: 223€/ noč za dve osebi

V ceni sva imela vključen tudi zajtrk, ki nama je bil postrežen ob bazenu vsako jutro ob uri, ki sva jo sama določila, izbirala pa sva lahko med 8 različnimi meniji.

Nastanitev v osrčju Oie

Moja želja je bila prespati vsaj eno noč v mestu Oia, ker pa so po večini vse nastanitve tam pregrešno drage in imajo vsi minimalno število nočitev, sva iskala takšno, ki bi nam bila všeč, ima svoj bazen in v kateri lahko za najmanj denarja preživiva najmanj dni na tem mestu. In tako sva izbrala Oia Spirit Boutique Residences. Nastanitev je lepa, urejena, na odlični lokaciji, praktično tik ob tistih znamenitih modrih kupolah, ki krasijo vse razglednice tega otoka. Definitivno Santorini začutiš v drugačni luči kot sva ga v prejšnji nastanitvi, saj je to res tisti pravi turistični center, z ozkimi uličicami in trendovskimi “instagram” lokacijami. Edino kar me je zmotilo je to, da je na Santoriniju veliko mačk in posledično je bila tudi voda v bazenu nekoliko umazana oz. na površju so bile mačje dlake in sva se zato bazenu izogibala.

Oia Santorini

Zaradi same pozicije sva imela razgled čez celotno Oio vse do Castle od Oia, s kjer lahko vidiš najlepše sončne zahode. Nastanitev pa ima tudi (verjetno) najboljši razgled med tuširanjem.

Cena nastanitve: 258€/ noč za dve osebi z zajtrkom.

Perissa – Stelios Place

Kot zadnjo nastanitev pa sva izbrala nekoliko nižje na otoku, saj sva si želela začutit tudi plažo in nočno življenje Santorina natančneje mesta Perissa.

Izbrala sva manjši hotel Stelios place, gre za večjo hišo, ki jo upravlja simpatična družina. V mesto sva prišla 3.5. in doživela nekaj posebnega, bila sva čisto prva gosta leta 2022, saj so na ta dan odprli hotel. Pozneje so za nami prišli še ostali gosti in hiša se je kar hitro zapolnila.

Soba s kopalnico je bila lepa, čista, urejena, zaposleni so prijazni in ustrežljivi, na voljo je bil tudi zunanji bazen, plaža pa je oddaljena kakšnih 100m.

Stelios Place Santorini

Definitivno pa je bila ta izbira veliko bolj preprostejša in manj moderna kot ostali dve, vendar za ceno, ki sva jo plačala, je bila to super ugodna izbira, ki bi jo zagotovo priporočala vsem, ki obiščejo Santorini.

Cena: 50 € / noč za dve osebi brez zajtrka

Blog objava je napisana po lastni izkušnji in tako izraža mnenje avtorja, ki pa ni nujno, da je za vsakega bralca pravo. Vsak naj ravna in načrtuje svoje sanjsko potovanje na svoj način.

Vse podane cene so bile maj 2022.

Dodaj komentar